top of page

Uusi Ykkönen

 

 

KUNTOKESKUS YKKÖNEN
 Kouvolan paras paikka Kuntoiluun 

Tilanne 04.09.

 

Uudessa Ykkösessä Sekasali jakaantuu kahteen osaan, Konehuoneeseen ja Voimasaliin. Sekasali oli 250 neliöinen, mutta Konehuone ja Voimasali muodostavat yhteensä 350 neliön suuruisen kokonaisuuden.

Konehuoneeseen sijoitetaan kaikki koneet, taljat, vipuvarsilaitteet ja käsipainot. Pyrimme asettelemaan välineet lihasryhmittäin. Jalat, Rinta, Selkä, Olkapää, Kädet ja Vatsa saavat omat paikkansa, mutta toki jokaisessa loosissa voi treenata mitä tahansa mielikuvituksen asettamissa rajoissa.

Voimasaliin tulee iso (3m x 9m = 27m2) kolmen suorituspaikan painonnostotila. Työnnöt, tempaukset, kyykyt, maastavedot ja muut tilaa vaativat liikkeet voi suorittaa siellä turvallisesti. Molemmat peruspenkit, alaviistopenkki ja vinopenkki löytyvät nostolavan vierestä, kun myös Power-Rack ja Smith. 

Cardio-laitteet ja patjat sijoitetaan Voimasaliin, jossa sopii hyvin suorittamaan alkulämmittelyt ja loppuverryttelyt. Voimasaliin tulee myös 14 metrinen ruohomatto, jota voi käyttää askelkyykkyihin ja muuhun etenemistä vaativaan tekemiseen. Kahvakuulat, kuminauhat, nyrkkeilysäkki yms tarvikkeet löytyvät Voimasalista.

Rakennuksen takapihalla on iso maksuton parkkitila pääsisäänkäynnin vierestä. Ykköseen kuljetaan yleisen aulan läpi ja sisääntulomme on Ykkösen logon kohdalla. Vastaanottotiskin takaa löytyy kahvio ja myyntipiste, sekä WC:t

Kahvio sisäänkäynnin suunnasta nähtynä. Kahvion perällä on WCt ja käynti saleihin. Oikealla puolella olevan seinän takaa löytyy Jumppasali ja vessojen takaa Spinningsali.

Naistensalista tulee pidempi ja kapeampi kuin nykyisestä, mutta neliömäärä säilyy ennallaan. Kaikki samat tutut laitteet mahtuvat paikoilleen.  Spinningsaliin saamme 25 neliötä lisää ja myös katto nousee korkeammalle. Vanhassa spinningkopissa on ehkä hieman ahdasta, mutta kohta tilaa, happea ja ilmanvaihtoa löytyy paremmin.

Jumppasalin koko lisääntyy noin 20 neliöllä. 

 

Uudet pukuhuoneet sijaitsevat rinnakkain kahvion kyljessä, naisten ovi oikealla ja miesten vasemmalla. Molempiin koppeihin tulee WC, kolme suihkua ja lukittavia lokeroita.


 

bottom of page